Догори
Дати відгук

В інфраструктуру Дунайських портів інвестували близько 100 млн доларів

Відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів за рахунок приватних інвестицій.

1 хв на прочитання22 Грудня 2023, 20:15
В інфраструктуру Дунайських портів інвестували близько 100 млн доларів В інфраструктуру Дунайських портів інвестували близько 100 млн доларів
Поділитись:

Про це 22 грудня на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Дунайські порти – це важливий елемент логістичної стратегії. За 11 місяців їх перевалка становила 31 млн тонн, що є абсолютним рекордом.

«Дунайські порти України стали одним із головних елементів нашої нової логістичної стратегії. За 11 місяців перевалка в цих портах склала 31 млн тонн. Це абсолютний рекорд. Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів вже склали близько 100 млн доларів. Відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів за рахунок приватних інвестицій», – констатував очільник уряду.

Також він додав, що цього року Україна закрила 20-річний конфліктний кейс із Румунією щодо виконання вимог Конвенції Еспо при будівництві каналу "Дунай-Чорне море". На Дунаї в Україні працюють Ізмаїльський, Ренійський та Усть-Дунайський морські порти.

За словами прем’єр міністра, одним ії ключових елементів стратегії посилення української економіки є розвиток логістики. За останні 1,5 року відбулися такі важливі зміни, як підписання "транспортного безвізу із Євросоюзом, який прибрав необхідність отримувати дозволи на вантажні перевезення. 

Водночас відбувається модернізація КПП на кордоні та відкриття нових.

Також Шмигаль повідомив, що ключовим завданням на 2024 рік це "запустити спільний митний та прикордонний контроль із нашими європейськими сусідами. Завдяки цьому досягнемо більшої інтеграції в европейський простір, прискоримо логістику, мінімізуємо корупцію".

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро