В чому небезпека звичайного соку

1 хв на прочитання25 Вересня 2020, 08:15

Це з'ясували вчені у Франції

Група медичних експертів проводила дослідження звичайних соків, при чому з різних фруктів. Й от до якого висновку вони прийшли. Солодкі напої, у тому числі фруктовий сік, значною мірою пов'язані з ризиком розвитку онкології. Про це повідомили фахівці-медики з Institut National de la Sante et de la Recherche Medicale (Франція).

Дослідники виявили, що вживання 100 мілілітрів пакетованого фруктового соку щодня збільшує ризик раку на 12%. Вживання такої ж кількості газованих і цукровмісних напоїв було пов'язано з підвищенням ризику онкології на 19%.

Однак ризики знижуються, якщо людина п'є свіжий фреш, в який не додається цукор.

Медики стверджують — результати їх дослідження не означають, що люди повинні прибрати фруктовий сік і подібні напої зі своєї дієти. Але краще за все збалансувати їх споживання.

"Якщо ви час від часу вживаєте солодкий напій, це не буде проблемою, але якщо ви випиваєте хоча б один стакан в день, це може підвищити ризик декількох захворювань ‒ не тільки рака, а й серцеві та метаболічні захворювання", - заявили експерти.

Нагадаємо, лікарі розповіли, які ковдри вбережуть від безсоння та депресії.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: