Догори
Дати відгук

В Австралії жінка почула дивне шипіння з холодильника — ось хто там намагався охолонути

Це побічний ефект того, що року клімат Австралії потеплішав приблизно на 1,4 °C, а в деяких районах температура стрімко зросла.

3 хв на прочитання19 Січня 2024, 12:51
Червоночерева чорна змія (Pseudechis porphyriacus). Фото: Олівер Нойман/CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons Червоночерева чорна змія (Pseudechis porphyriacus). Фото: Олівер Нойман/CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons
Поділитись:

Жителька Аделаїдських пагорбів в Австралії Гейл Ауріхт у кулері для води у холодильнику виявила величезну червоночереву чорну змію. Про це пише Scienc Alert.

Довжина непроханої гості становила близько 80 см. На щастя, австралійка зберігала спокій, а її сусіди зв'язалися з професійним ловцем змій, який благополучно витягнув рептилію.

Жінка розповіла, що почула шиплячий звук, який вона сприйняла за роботу повітряного компресора, і була шокована, побачивши змію, що звисала з отвору для льоду.

«Коли вона розвернулася — їй довелося ковзати вгору, щоб пролізти всім тілом, — здавалося, що вона застрягла. З першого погляду я побачила лише нижню половину змії, і вона доклала чимало зусиль, бо намагалася потягнути за дверцята, які вмикали сигналізацію [холодильника]», — сказала вона.

Ймовірно, змія шукала води чи прохолоди, щоб урятуватися від спеки.

Змії не можуть регулювати свою температуру тіла й намагаються знайти притулок від екстремальних погодних умов у сприятливих місцях.

В Австралії змії біля будинків — не рідкість. Коли погода прогрівається, вони гріються на сонці. Або, як виявив один нічого не підозрюючий водій у 2018 році, їх може приваблювати тепло двигуна автомобіля.

У спекотну погоду вони з'являються в прохолодних місцях, наприклад, за кондиціонером, під холодильником, в унітазі, під барбекю чи в щілині підпірної стіни.

Цього тижня в інших місцях Австралії той самий вид змій ховався під кавоваркою в ресторані, а окрім того, ще одна змія примудрилася проїхатися на машині сільської пожежної служби.

Червоночереві чорні змії (Pseudechis porphyriacus), відомі своїми глянцево-чорними спинами і характерним яскравим підчерев'ям, часто зустрічаються на східному узбережжі Австралії.

Цей вид отруйний, але вони не відрізняються агресивністю і рідко кусаються, якщо їх не спровокувати. Переважно вони харчуються жабами, ящірками, дрібними ссавцями та зміями — навіть власного виду.

Здається, немає підтверджених випадків смерті від її укусу, який менш отруйний, ніж у інших австралійських змій родини Elapidae. Проте її отрута може викликати неприємні симптоми, такі як кровотеча, набряк, головний біль, біль у животі, нудота, блювота, діарея і м'язова слабкість.

Із 1910 року клімат Австралії потеплішав приблизно на 1,4 °C, а в деяких районах температура стрімко зросла.

Ловець змій Саймон Хемпель пояснив, що нещодавня спекотна погода після сильних дощів зробила його роботу більш напруженою і підкреслила непередбачувану природу таких зустрічей.

«Я займаюся цим уже 25 років — я ловив їх під холодильниками, але ніколи не ловив у кулері», — сказав ловець змій.

Він успішно виловив рептилію, не завдавши шкоди ні їй, ні мешканцям будинку.

Експерти радять тримати двері та вікна зачиненими, надійно зберігати їжу та сміття, а також викликати професіоналів, якщо ви зустрінете змію.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.