Догори
Дати відгук

Успішний пілот: у вакцинованому на 75 % Моршині немає жодного госпіталізованого з коронавірусом (ВІДЕО)

Пілотний проєкт МОЗ тривав шість місяців.

1 хв на прочитання26 Жовтня 2021, 14:18
Фото: Слово і Діло Фото: Слово і Діло
Поділитись:

У курортному Моршині Львівської області, який навесні взяв участь в експерименті МОЗ із масової вакцинації, немає жодного госпіталізованого пацієнта із коронавірусом. Про це повідомив міський голова Руслан Ільницький, пише УНІАН.

Станом на 26 жовтня у місті двома дозами вакциновані 74 % мешканців, однією дозою — 75 %.

«Ми стовідсотково можемо сказати, що експеримент, який ми провели у квітні-травні із вакцинації населення міста, вдався. Влітку у нас взагалі не було хворих на COVID-19. Із початком чергової хвилі захворюваності була госпіталізована лише одна 80-річна бабуся, але вона мала щеплення та перенесла хворобу у легкій формі, лише тиждень перебувала у лікарні. Зараз у місті ми маємо 22 людини, які хворіють на коронавірус, але всі вони лікуються вдома, амбулаторно, ніхто не госпіталізований», — заявив Ільницький.

У Моршині 16 квітня запустили пілотний проєкт Міністерства охорони здоров'я України з масової вакцинації містян від COVID-19 для вироблення колективного імунітету.

Як прокоментував ситуацію в Моршині міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, дивіться у відео.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.