Уряд збільшив держзамовлення у сфері охорони здоров'я

2 хв на прочитання02 Липня 2024, 14:47
Держзамовлення у сфері охорони здоров'я

Це стосується також підготовки наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів.

На засіданні уряду, 28 червня 2024 року, ухвалено рішення про збільшення державного замовлення у 2024 році на підготовку фахівців у галузях, які є найбільш затребуваними на ринку праці. Це стосується також підготовки наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Про це повідомляють у МОН. 

Розширення держзамовлення відбудеться у таких сферах, як охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, публічне управління та адміністрування, транспорт та будівництво, легка промисловість та інші.

«Україна вже зараз потребує і потребуватиме надалі великої кількості медиків, працівників робітничих спеціальностей, саперів, інженерів тощо. Наше завдання – створити щільний зв’язок у ланцюжку освіта-економіка-ринок праці», – зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Зокрема, у 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців:

«Понад два роки повномасштабної війни вплинули на ринок праці. Закономірно, нині на ньому затребувані фахівці у сфері безпеки та оборони, медики, будівельники, працівники сфери транспорту та логістики. Провівши аналітику ринку праці ми збільшили державне замовлення за деякими галузями знань, аби воно відповідало тенденціям й могло покрити запит роботодавців», - зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: