Уряд врегулював порядок перевезення медичного канабісу по Україні

1 хв на прочитання04 Вересня 2024, 09:50
ФОТО: ылюстративне

Транспортування здійснюватиметься автомобільним або повітряним транспортом за наявності ліцензії та з дотриманням вимог безпеки.

Уряд визначив порядок транспортування медичного канабісу територією України. Перевезення здійснюватиметься автомобільним або повітряним транспортом за наявності ліцензії та з дотриманням вимог безпеки. Водночас марихуану в обсязі до 10 кг у межах міста чи області можна буде без охорони. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Так, перевозити медичний канабіс зможуть суб’єкти господарювання усіх форм власності за наявності у них ліцензії на перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

"Робити це можна буде або на замовлення, або самим суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво, виготовлення та/ або використання медичних конопель", - пояснили у МОЗ. Обов’язковою умовою є забезпечення схоронності вантажу.

Відповідальність за транспортування і конфіденційність інформації про перевезення нестиме керівник суб’єкта господарювання. До охорони кожного перевезення мають бути залучені державні охоронні компанії, які дотримуватимуться умов охорони цінних вантажів.

Крім того, при перевезенні рослинної субстанції канабісу або вироблених з неї лікарських засобів, якщо кількість діючої речовини перевищує 10 л (кг), таке авто має бути обладнане супутниковими системами контролю з реєстрацією та моніторингом маршруту, що дозволяє ідентифікувати та встановлювати місцеперебування автомобіля. 

Натомість перевозити менш як 10 л (кг) лікарських засобів із медичного канабісу у межах міста чи області можна буде без залучення охоронної компанії, а питання охорони вантажу під час перевезення має забезпечити керівник суб’єкта господарювання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: