Догори
Дати відгук

Уряд установив мінімальні ціни на пластикові пакети

Мінімальна ціна — 2 гривні.

1 хв на прочитання21 Грудня 2021, 12:14
 Пакет Пакет
Поділитись:

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Уряду. Воно набирає чинності з 1 лютого 2022 року. Це дасть змогу обмежити обіг пластикових пакетів і покращити екологічну ситуацію у країні.

«Кожен українець у середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дасть змогу захистити довкілля та здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику», — зазначив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

  • 2,00 грн — пакет без ручок і бокових складок;
  • 2,50 грн — пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;
  • 3,00 грн — пакет із ручками і боковими складками.

Нагадаємо, що із січня 2022 року в Україні набирає чинності закон, який обмежуватиме використання пластикових пакетів.

Варто знати,  що зміниться для українців із забороною пластикових пакетів, і  з чим тепер ходити в супермаркет і на ринок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.