Уряд ухвалив низку рішень в агросекторі та регуляторній політиці

2 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 17:36
ФОТО: ілюстративне

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів сьогодні під час засідання ухвалив низку рішень в агросекторі та регуляторній політиці. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, Кабмін схвалив проект листа Уряду України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) про запит щодо приєднання до Комітету цифрової політики Організації економічного співробітництва та розвитку. Отримання статусу учасника Комітету цифрової політики дозволить Україні брати участь в роботі Комітету протягом усього відкритого періоду його роботи, надасть доступ до значного масиву даних в сфері цифрової політики та відкриє можливості для отримання важливого міжнародного досвіду розвинених країн для реалізації ефективної цифрової політики в Україні.

А також схвалив проект листа Уряду України до Організації економічного співробітництва та розвитку про запит щодо приєднання до Комітету регуляторної політики Організації економічного співробітництва та розвитку. Отримання статусу учасника Комітету регуляторної політики дозволить Україні брати участь в роботі Комітету протягом усього відкритого періоду його роботи, надасть доступ до значного масиву даних в сфері регуляторної політики та відкриє можливості для отримання важливого міжнародного досвіду розвинених країн для реалізації ефективної регуляторної політики в Україні. 

Крім того, уряд затвердив Порядок створення та функціонування Електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах; Порядок формування витягів з Електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах; форму витягу з Електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Передбачено, що технічним адміністратором Електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, є державне підприємство «ДІЯ», що належить до сфери управління Міністерства цифрової трансформації.

Міністри зменшили обсяг видатків споживання Нацакадемії аграрних наук за програмою «Збереження природно-заповідного фонду в біосферному заповіднику «Асканія-Нова» на 12 млн. 834,8 тис. гривень. І збільшили обсяг видатків розвитку за програмою «Наукова і науково-технічна діяльність у сфері агропромислового комплексу» на 12 млн. 834,8 тис. гривень для забезпечення найбільш ефективного проведення наукових досліджень науковими установами НААНУ.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: