Догори
Дати відгук

Уряд наказав ОДА цілодобово моніторити пожежі у природних екосистемах

Також місцева влада має організувати створення та оновлення у лісових масивах протипожежних водоймищ та забезпечити прибирання сухої рослинності

2 хв на прочитання09 Липня 2020, 13:45
Поділитись:

За участі Прем’єр-міністра України відбулося засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було розглянуто питання ліквідації наслідків лісових пожеж на Луганщині.

Як інформує Урядовий портал, за підсумками засідання Державна комісія  ухвалила доручення усім ОДА, відповідним органам виконавчої влади та місцевого самоврядування  щодо попередження лісових пожеж в літній період.

Зокрема, відповідальні служби мають  встановити цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах з використанням систем дистанційного спостереження та облаштувати навколо населених пунктів, котеджних містечок, дачних садових товариств тощо захисні протипожежні мінералізовані смуги.

Також місцева влада має організувати створення та оновлення у лісових масивах протипожежних водоймищ та забезпечити прибирання сухої рослинності з метою недопущення перекидання лісових пожеж на житлові будинки. Крім того мають бути організовані патрулювання найбільш пожежонебезпечних лісових масивів.  

«Попереджати набагато ефективніше, ніж потім боротися з наслідками. Тому всі мають дуже уважно і відповідально до цього поставитися», - наголосив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, постраждалі від пожеж отримають суми компенсації аналогічні тим, що отримали постраждалі при повені в західних областях України: «За повністю втрачений будинок – 300 тис. грн, 50 тис. на капітальний ремонт в частково зруйнованих будинках, 20 тисяч – відшкодування втрат. Також допомогу отримають родини загиблих при пожежах».

 Нагадаємо, внаслідок пожежі підтверджено загибель 5 осіб та 34 особи (з них 15 дітей) було госпіталізовано. За медичною допомогою до лікарні зверталася 71 особа. Орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає близько 5 тис. га. До гасіння залучено 1 494 людини та 293 одиниць техніки.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
Всеукраїнська акція Дуби Шевченка єднають Україну
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитанняВчора
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитанняВчора
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитанняВчора
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитанняВчора
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора