Соус Ранч — один із найпопулярніших соусів американської кухні. Його смак настільки універсальний, що він підійде до будь-якої страви. Наприклад, на батьківщині цей соус подають до чипсів, снеків і нагетсів. Цим соусом також заправляють овочеві салати, подають його до страв з риби та м'яса, використовують при запіканні різноманітних страв. А ще просто роблять із ним бургери.
Інгредієнти:
сметана 20 % — 200 г;
зелень свіжа — 30 г;
часник — 2 зубчики;
сік лимона — 1-2 ч. л.;
паприка солодка — 0,5 ч. л.;
гірчичний порошок — 0,5 ч. л.;
цукор — 1 ч. л.;
перець і сіль — за смаком.
Приготування.
Дрібно нарізати вашу улюблену зелень (наприклад, кінзу, петрушку та цибулю або кріп, петрушку та зелену цибулю).
Вичавити в сметану часник, додати зелень, паприку, перець, сіль і гірчичний порошок.
Збризкати соком лимона і додати трохи цукру для балансу смаку, перемішати.
Після цього поставити в холодильник на годину.
Соус Ранч готовий.
Також ми розповідали про дивовижні кабачки, запечені із сиром у духовці: як м'ясо на смак.