Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Унікальні землі санаторію в центрі Одеси повернули в комунальну власність

Унікальні землі санаторію в центрі Одеси повернули в комунальну власність

Вартістю 48,2 мільйона гривень

1 хв на прочитання27 Вересня 2023, 17:31
Поділитись:

Землі санаторію імені Горького повернули в комунальну власність територіальної громади Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Так, у громадян затребували шість незаконно приватизованих земельних ділянок оздоровчого призначення загальною площею півгектара та вартістю 48,2 мільйона гривень. Ці землі входять до складу унікального майнового комплексу санаторію імені Горького та є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. 

Прокуратурою встановила, що зазначені ділянки, будучи землями оздоровчого призначення та об'єктами природно-заповідного фонду, за жодних обставин не могли передаватися у приватну власність.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду із позовною заявою. Суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Зрештою право приватної власності громадян скасували, а земельні ділянки зареєстрували як комунальну власність Одеської міської ради.

Нагадаємо, на початку серпня Одеський апеляційний суд задовольнив позов прокурорів щодо повернення Одесі земель на території унікального майнового комплексу імені Горького. Тепер прокурори забезпечили виконання цього рішення суду. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко