Догори
Дати відгук

«Укрхімресурс» повинен сплатити 150 млн гривень за збитки, завдані довкіллю на Вінничині

Діяльність підприємства хочуть призупинити.

1 хв на прочитання04 Серпня 2021, 20:21
Фото: СБУ Фото: СБУ
Поділитись:

Державна екологічна інспекція розрахувала збитки за шкоду довкіллю, які повинно сплатити підприємство ТОВ «Укрхімресурс» на Вінниччині. Сума складає майже 150 млн гривень. Про це повідомила пресслужба голови Держекоінспекції Андрія Мальованого

"На своїй земельній ділянці в м. Калинівка Вінницької області ТОВ «Укрхімресурс» створив шламосховище, яке складається з 13-ти ставків. Там зберігають відходи, що містять гудрон, а він належить до категорії небезпечних. В результаті земля площею 1,1 тис. кв. м. була засмічена", - ідеться у повідомленні.

Такі порушення виявила Держекоінспекція під час позапланової перевірки в червні 2021 року. Також з’ясувалося, що об’єкти ТОВ «Укрхімресурс» не мають оцінки впливу на довкілля щодо операцій поводження з небезпечними відходами. Це є грубим порушенням природоохоронного законодавства, вважають у відомстві.

"Тож ДЕІ пред’явила підприємству претензію про відшкодування суми збитків, завданих довкіллю, для добровільної сплати в місячний термін. Наразі також спрямовано позов до Вінницького окружного адміністративного суду про припинення діяльності підприємства до усунення порушень", - зазначили в ДЕІ.

Нагадаємо, що СБУ попередила екологічну катастрофу на Вінниччині. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.