Догори
Дати відгук

Україну засипало снігом, найкритичніша ситуація у більше ніж 5 регіонах

Вже завтра прогнозується припинення опадів та стабілізація погоди..

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 10:01
Поділитись:

13 січня опади у вигляді снігу (місцями з дощем) спостерігалися в Донецькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській і Харківській областях.

Як повідомляють у ДСНС України, внаслідок ускладнення погодних умов (сніг, пориви вітру) знеструмлено 55 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській і Запорізькій областях.

Також рятувальники попереджають про небезпеку від природних явищ. Сьогодні у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікується значний сніг (висота снігового покриву 5–15 см), пориви вітру 15–20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця.  В Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях — налипання мокрого снігу та ожеледь (І рівень небезпечності, жовтий).

Одеса, фото: Одеса як вона є
Харків, фото: Труха Харків

Дніпро, фото з соцмереж

14 січня прогнозується припинення опадів та явищ.

Відповідно до інформації Укргідрометцентру, 15–16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12–18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, вдень до 10–16° морозу; 17–18 січня холодна погода утримається.

По Києву 15–16 січня очікується значне зниження температури: вночі до 13–18° морозу, вдень до 11–15° морозу; 17–18 січня холодна погода утримається.

По Київській області 15–16 січня очікується значне зниження температури: вночі до 13–18° морозу, місцями до 21° морозу, вдень до 11–16° морозу; 17–18 січня холодна погода утримається.

Відомо, що Іспанію паралізувала небачена досі кількість снігу, холодний фронт прийшов до Іспанії після найсильнішої за останні півстоліття сніжної бурі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко