Догори
Дати відгук

Україну чекає великий врожай яблук — експерт

Керівник проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" також повідомив, що проблем зі збутом товару в українських фермерів ні в Україні, ні закордоном не буде

2 хв на прочитання20 Травня 2020, 18:49
Поділитись:

Попри дві хвилі весняних заморозків, вже пройшли в Україні в поточному році, виробники мають шанси зібрати більший урожай яблука, ніж у 2019 році, коли в країні було зафіксовано рекордно низький урожай і накопичена значна кількість фруктів другого сорту. Про це заявив керівник проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорєв, сьогодні в ході Першої міжнародної яблучної онлайн-конференції. Повідомляє EastFruit.

"У поточному році площі збору врожаю залишаються на рівні минулого року. Додатково до цього вступають в плодоношення й нові сади, які закладалися 3-5 років тому. З огляду на цей факт, збір врожаю яблука у 2020 році має всі шанси вирости", - розповів експерт.

При цьому фахівець ринку зазначив, що збільшення збору яблука відповідно збільшує пропозицію на українському ринку та на експортному.

"У цьому випадку існує два варіанти розвитку подій на ринку українського яблука. Перший полягає в тому, що якщо з експортом будуть проблеми, пов'язані з торговельними обмеженнями через коронавірус, то яблуко буде пропонуватися на внутрішньому ринку. У цьому випадку відбудеться значне скорочення ціни. Другий варіант полягає в тому, що основна частина українського яблука піде на експорт. Це надасть підтримку цінам, які будуть отримувати за свій товар виробники як на внутрішньому, так й на зовнішньому ринках ", - сказав керівник проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Він також висловив думку, що поточний сезон українські виробники "завершують відмінно". 

"Не дивлячись на зниження врожаю у 2019 році, всі виробники яблук говорять, що у них не було проблем зі збутом — вдалося реалізувати навіть продукцію другого сорту, яку активно брали на реалізацію супермаркети, не висуваючи особливих вимог до якості, так як яблук було мало ", - пояснив фахівець.

Він також зазначив, що якщо в позаминулому сезоні географія експорту українського яблука склала понад 20 країн, то в минулому сезоні, попри трикратне зниження експорту яблук з України, країна експортувала його вже в 35 країн.

"Розширення ринків збуту дає надію на те, що зростання пропозиції яблука в Україні дозволить, відповідно, більше його реалізувати на ринках інших країн", - підкреслив Олександр Хорєв.

Нагадуємо, чому дорожчає найпопулярніший український фрукт та що відбувається з експортом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання5 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання6 годин тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання8 годин тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання9 годин тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання12 годин тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання19 годин тому
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитанняВчора