Догори
Дати відгук

Українцям пояснили, хто може лікуватися від коронавірусу вдома

Це пацієнти, які не мають ускладнень

1 хв на прочитання19 Жовтня 2020, 13:49
Фото : Galnet Фото : Galnet
Поділитись:

Деякі пацієнти, у яких виявили COVID-19, можуть лікуватися не в стаціонарі, а вдома без шкоди для здоров'я. Про це повідомили в НСЗУ.

Відповідно до Стандарту медичної допомоги при коронавірусній хворобі, затвердженого наказом МОЗ, пацієнтів із легкою формою підтвердженого або ймовірного захворювання на COVID-19 рекомендовано лікувати в домашніх умовах. Так само, як пацієнтів, які вже одужують і не потребують цілодобового нагляду.

Лікарі пояснюють, що, коли пацієнт має легкі симптоми перебігу захворювання, лікар ПМД надає рекомендації щодо самоізоляції та лікування у разі погіршення стану.

Про легкий перебіг коронавірусної хвороби говорять тоді, коли у людини температура не підвищується більше 38 градусів, присутні нежить, сухий кашель без ознак дихальної недостатності. Також пацієнт не повинен скаржитися на шлунково-кишкові прояви, почуватися млявим, дезорієнтованим і втрачати свідомість.

Якщо у пацієнта середній або важкий перебіг захворювання, тоді сімейний лікар рекомендує викликати екстрену медичну допомоги за номером 103.

Ми вже інформували раніше наших читачів про те, що потрібно зробити, аби безкоштовно лікуватись від COVID

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.