Догори
Дати відгук

Українці питимуть вітчизняне гіпоалергенне молоко

В Україні з’явилося перше виробництво гіпоалергенного молока А2

1 хв на прочитання28 Липня 2020, 14:02
Фото: facebook В.Ладики Фото: facebook В.Ладики
Поділитись:

Вперше в Україні  розпочалося виробництво гіпоалергенного молока А2. Про це у Facebook  повідомив ректор Сумського національного аграрного університету (СНАУ), академік НААН України Володимир Ладика.

Виробником молочного продукту стала сумська сироварня O’bereg.

«Це і є та інтеграції університетської та академічної науки, про яку так багато говорять. Це – результат наукової роботи СНАУ, яку ми розпочали декілька років тому і реалізували спільно з нашими партнерами «Ангельське молоко» і Віктором Досенком із Інституту фізіології ім. Богомольця та Інститутом сільського господарства північного сходу НААН України», – зазначив Ладика.

За словами вченого,   реалізація проєкту стала можливою завдяки конкурсу наукових робіт, який реалізувало  Міністерство освіти і науки України.

«Саме наукова тематика зі збереження Лебединської породи ВРХ стала базисом для продовження досліджень щодо пошуку корів із унікальним генотипом», – зазначив він.



Відомо, що молоко А2 відмінне від звичайного молока А1 тим, що містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.

Нагадаємо, у раді директорів Союзу молочних підприємств переконані, що аграріям потрібно на державному рівні встановити обов’язкову норму поголів’я великої рогатої худоби на 100 га.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.