Догори
Дати відгук

«Українці - не кролики» - Зеленський жорстко відповів Росії з приводу вакцини

Український президент порадив державі-агресору спочатку попіклуватися про вакцинацію власних громадян, а потім нав'язувати вакцину іншим країнам.

1 хв на прочитання08 Лютого 2021, 15:45
Володимир Зеленський відповів, що не готовий ризикувати життями українців та допускати їх щеплення російською вакциною Володимир Зеленський відповів, що не готовий ризикувати життями українців та допускати їх щеплення російською вакциною
Поділитись:

Володимир Зеленський у жорсткій формі звернувся до РФ та порадив можновладцям сусідньої країни спочатку щепити від коронавірусу своїх громадян, а потім пропонувати сумнівну вакцину Україні. Таку заяву президент зробив 8 лютого під час форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

"Я вважаю, що громадяни України - це громадяни, це люди і точно, вибачте за порівняння, не кролики. І експериментувати на них ми не маємо права.  З приводу "Спутника", найкращий варіант переконання світу в якості твоєї вакцини – це запровадження глобальної вакцинації твого населення", - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, усі розмови про готовність Росії "подати руку допомоги" та щепити українців вакциною власного виробництва "Спутник V" - це про політику. Адже північна сусідка досі не налагодила процес масової вакцинації власного населення.

Нагадаємо, що Росія розпочала вакцинацію своїх громадян наприкінці грудня. Перші добровольці, які отримали препарат, поскаржилися на побічні ефекти, які знижували якість життя.

Натомість президент РФ Володимир Путін на камеру заявив про те, що ефективність російської вакцини "Спутник V" - найвища в світі й становить 97%. Проте, робити щеплення саме цим препаратом Путін не поспішає.

Як стало відомо раніше, Володимир Зеленський готовий вакцинуватися від коронавірусу першим, аби власним прикладом надихнути на щеплення українців. За словами Володимира Зеленського, після поставки вакцини для щеплення в Україну МОЗ зіткнулося з новою проблемою - недовірою до щеплень та відмовою вакцинуватися чималої частини населення. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.