Догори
Дати відгук

Українські науковці придумали робота, який збиратиме ягоди

1 хв на прочитання20 Жовтня 2020, 09:44
Поділитись:

Вінницькі науковці працюють над розробкою власного робота для збору ягід. Автори проекту вважають, що їх робот зможе не тільки автоматизувати роботу, але і поліпшити якість виконання робіт. пише agronews.ua.

Сезонна робота з прибирання, як правило, не передбачає наявності досвіду і привертає некваліфікованих робітників. Від цього страждає якість.

При створенні робота, використовуються технології комп’ютерного зору і штучного інтелекту. Це забезпечить точність виконання операцій, ідентифікацію та визначення стиглості плодів, йдеться у повідомленні розробників.

Ходова частина робота представляє собою платформу на колісному ходу з живленням від сонячних панелей. На платформі будуть встановлюватися змінні маніпулятори і пристосування для роботи з різними видами ягід, камери з AI і сонячні панелі.

Команда розробила робочий прототип, реалізувала і успішно протестувала алгоритми автопілота. Планується що MVP версія буде готова до кінця 2021 року. Наступним етапом стане залучення інвесторів для серійного виробництва.

Розробники впевнені, що український Soil Bot приверне увагу ягідних ферм з Польщі, Норвегії, Голландії та інших країн провідних виробників ягід в Європі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитанняВчора
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитанняВчора
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитання18 Листопада 2025
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитання18 Листопада 2025
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитання18 Листопада 2025