Український стартап випустив на ринок рослинне м’ясо у вигляді фаршу, яке за смаком не відрізняється від справжньої мʼясної продукції. Про це пише mind.ua.
Технологія виготовлення продукту розроблялася два роки.
«Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного та було б корисніше за своїми властивостям. У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну», – розповідає автор стартапу Андрій Черуха.
Він поділився секретом, які інгредієнти входять в рослинний фарш:
-основа – це текстурований соєвий білок, який багатий на рослинні білки;
– за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.
– для присмаку м’яса та вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу ми додаємо мінерали коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів).
– для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин;
– для жирності додана кокосова і соняшникова олія.
– колір м’яса імітує сік буряка та натуральний барвник із карамелі.