Крем-мед, або медовий мус – це пастоподібний десерт, що виробляється з меду та може містити фрукти, ягоди, горіхи тощо. Крем-мед – це мед збитий на спеціальному обладнанні. При цьому він не втрачає своїх поживних та корисних якостей. Збивають за певною технологією, за певними правилами, температурними режимами і тривалістю – його збивають сім діб.
Про крафтове виробництво крем-меду в Кропивницькому, а також про те, як організувати власну справу і втриматися на ринку у період пандемії розповіли Суспільному Анастасія Войчук та Ірина Ткачук.
Автор ідеї – Ірина. Вона має власну пасіку, яка їй дісталася від дідуся:
"Мене давно вабило бджільництво, але більш серйозно і конкретніше почала займатися цим після того, як дідуся не стало. У пригоді стали його записи, а також інтернет. Спочатку у мене це не виходило, було багато втрат, але ми відновлювали бджолосім’ї, розвивали. Потім прийшла така ідея, тому що ми продавали просто мед, а мені захотілося чогось цікавого і корисного, щоб люди побачили мед з іншої сторони. Мед купували люди більш старшого покоління, а діти не зовсім розуміли цей продукт, а мені хотілося, щоб він був цікавим і смакував саме дітям".
За словами дівчат, час не стоїть на місці, усі хочуть змін, хочуть чогось нового. Зараз у них більше 30 смаків.
До слова, ціни на овочі для національної страва № 1 за рік зросли втричі.