Україна залучає Фінляндію до реалізації плану з екологічної безпеки

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 06:30
ФОТО: Глава Міндовкілля Світлана Гринчук у складі урядової делегації перебуває у м.Гельсінкі з робочою поїздкою.

Фінляндія є одним з ключових партнерів України, який співголовує у робочій групі по пункту 8 Формули миру.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук у складі української урядової делегації під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля перебуває у м.Гельсінкі з робочою поїздкою. Проце повідомили у відомстві.

"Фінляндія є одним з ключових партнерів України, який співголовує у робочій групі по пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського «Екологічна безпека». Порядок денний – зустрічі Прем’єр-міністра України з Президентом Фінляндії Александром Стуббом, Прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо, головою Парламенту та фінськими підприємцями. Готуємося до активної роботи над пунктом 8 про екологічну безпеку президента Володимира Зеленського у межах Конференції, співорганізатором якої є Уряд Фінляндії. Про деталі – згодом", - написала на своїй сторінці у фейсбуці Світлана Гринчук.

Україна та Фінляндія продовжують зміцнювати свої партнерські відносини. Зокрема, країни підписали технічну угоду про співпрацю на виконання безпекової угоди, укладеної 3 квітня 2024 року під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського і Президента Фінляндії Александра Стубба. Обʼєднаність демократичних країн навколо відновлення справедливого миру в Україні є запорукою мирного і безпечного майбутнього всього цивілізованого світу. Кожна укладена безпекова угода та її подальша реалізація – крок до цього.

Від початку повномасштабної війни Фінляндія активно допомагала Україні загалом та медичній системі зокрема: лікування та реабілітація постраждалих українців, численна гуманітарна допомога, міцна підтримка на міжнародній арені.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: