Україна закликає МОК продовжити обмеження російських та білоруських шахістів

1 хв на прочитання4 години тому
Обмеження російських та білоруських шахістів

Українська сторона рішуче засуджує можливість часткового зняття обмежень з російських та білоруських шахістів, зокрема щодо шахістів до 12 років.

Міністерство молоді та спорту України, Національний олімпійський комітет України та Федерація шахів України звернулися з офіційним листом до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У ньому українська сторона рішуче засуджує можливість часткового зняття обмежень з російських та білоруських шахістів, зокрема щодо шахістів до 12 років.

Під час Генеральної асамблеї ФІДЕ у Будапешті розглянули можливість дозволу участі дітей з росії та білорусі в міжнародних змаганнях під егідою ФІДЕ. Україна наполягає, що спортсмени з країн-агресорів не мають права на такі послаблення.

Українська спортивна спільнота втратила понад 500 спортсменів через війну, розв'язану росією, зокрема 21 шахіста. Більше 500 спортивних об'єктів було зруйновано, а українські діти постійно перебувають під загрозою обстрілів і не мають можливості брати участь у змаганнях. 

У листі наголошується, що спорт у росії та білорусі є частиною державної пропаганди, а участь їхніх спортсменів, навіть у нейтральному статусі, суперечить принципам олімпійського руху

Україна закликає МОК не послаблювати обмеження і зберегти заборону на участь російських та білоруських шахістів у будь-якому статусі, доки триває війна.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: