Догори
Дати відгук

Україна взяла участь у другому засіданні Органу членів Кліматичного клубу в Нью-Йорку

У Нью-Йорку відбулося друге засідання Органу членів Кліматичного клубу, в якому взяли участь представники 38 країн світу, включно з Україною.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 20:15
Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Поділитись:

Основною темою зустрічі стало обговорення подальших кроків щодо досягнення кліматичних цілей, зокрема індустріальної декарбонізації та міжнародної співпраці. Про це повідомляє Міндовкілля.

Позицію України щодо прискорення декарбонізації промислових секторів та залучення міжнародної технічної та фінансової підтримки для країн, що розвиваються, представили заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва разом з керівницею Команди підтримки відновлення та реформ (КПР) при міністерстві Світланою Сушко.

«Декарбонізація промисловості — це виклик, але й можливість для України модернізувати економіку та забезпечити стале майбутнє. Попри війну, Україна твердо налаштована продовжувати шлях декарбонізації, спираючись на міжнародну співпрацю та залучення передових технологій. Тому завдяки партнерству з міжнародними організаціями ми зможемо швидше впроваджувати інновації та зменшувати вплив на клімат», – зазначила Вікторія Киреєва.

У ході зустрічі відбувся третій стратегічний діалог, присвячений обговоренню ризиків вуглецевих витоків та їх впливу на глобальну кліматичну політику. Також учасники докладно розглянули новітні дослідження Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), спрямовані на визначення шляхів прискорення процесів декарбонізації.

Окрему увагу було приділено діяльності Глобальної платформи пошуку партнерів, метою якої є сприяння країнам, що розвиваються, у впровадженні технологій зниження вуглецевого викиду за допомогою міжнародної підтримки.

Ключовою темою обговорення стала Робоча програма Кліматичного клубу на 2025-2026 роки, яка включає фінансові стратегії та головні напрямки діяльності клубу на наступний період.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.