Догори
Дати відгук

Україна відзначає Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії

Статистика повною мірою не відображає масштабів втрат, яких зазнали діти протягом тривалого збройного конфлікту.

1 хв на прочитання04 Червня 2021, 13:16
Україна відзначає Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії Україна відзначає Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії
Поділитись:

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Починаючи з 2014 року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це — втрачати дітей на війні.

В Україні за період збройної агресії РФ загинуло 152 дитини та 146 дітей зазнали поранення. Про це свідчать дані Моніторингової місії ООН із прав людини, оприлюднені у Фейсбуці Офісу омбудсмена.

«За даними Моніторингової місії ООН із прав людини, в Україні упродовж усього періоду конфлікту, з 14 квітня 2014 року до 30 квітня 2021 року, загинуло 152 дитини (із них 102 хлопчики та 50 дівчаток) і 146 дітей зазнали поранення (із них 120 хлопчиків і 26 дівчаток). На превеликий жаль, ця болюча статистика повною мірою не відображає масштабів втрат, яких зазнали діти протягом тривалого збройного конфлікту», — йдеться в дописі.

В Офісі зауважили, що неможливість забезпечення державного контролю за дотриманням прав людини на тимчасово окупованій території не дає змоги оцінити масштаби проблем, з якими стикаються діти по той бік лінії розмежування.

«За оперативною інформацією Національної соціальної сервісної служби України, станом на 30 травня дітей, які отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, — 66 491. Із них 95 отримали такий статус через поранення, контузію, каліцтво», — підкреслили в омбудсмена.

Нагадаємо, в Україні штрафуватимуть за продаж ліків дітям. Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо встановлення відповідальності за продаж лікарських засобів малолітнім дітям.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.