Догори
Дати відгук

Україна відкриває кордони для іноземців

Заїхати в країну можна буде за умови 14 денного карантину

1 хв на прочитання29 Травня 2020, 20:25
Поділитись:

Україна має намір зняти заборону на в’їзд іноземців, запроваджену через протидію поширенню коронавірусній інфекції COVID-19. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на спільній пресконференції з міністром зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петером Сійярто в Будапешті. Повідомляє УНІАН.

"Дійсно, уряд України наразі поступово знімає обмеження, запровадженні у зв'язку з пандемією коронавірусу, і ми відновлюємо роботу прикордонних пунктів пропуску. Друге питання, яке має бути вирішене, — це зміна правил щодо в'їзду на територію України іноземців. Ви, напевно, добре знаєте, що це питання у низці європейських країн вирішується складно, але ми тут налаштовані лібералізувати цей порядок, і, відповідно, два елементи — відновлення роботи пунктів пропуску і можливість іноземців в'їжджати з дотриманням певних правил — дозволять нам зняти це питання і відновити вільний рух", - заявив Кулеба. 

За інформацією кількох ЗМІ, в уряді розглядають можливість дозволити в'їзд іноземців за умови 14-денного карантину, знявши нинішню вимогу про наявність посвідки на проживання. 

"Україна раніше прийняла рішення, що тільки громадяни України можуть в'їхати в країну. Це рішення ще діє..., але ми домовилися про те, що в наступні тижні ці обмеження будуть зніматися. Коли це станеться — залежить від України", - заявив Кулеба, припустивши, що обмеження будуть знімати поступово.

Нагадаємо, послаблення карантину — українці знов зможуть користуватися залізницею та літаками.
Крім того, друга хвиля коронавірусу буде без тотального карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.