Догори
Дати відгук

Україна відкрила експорт гарбузового борошна до ЄС

1 хв на прочитання15 Вересня 2020, 10:09
Поділитись:

Україна розпочала експорт до ЄС борошна з гарбузів. Для цього за сезон було перероблено близько 600 тонн овоча. З 10 кг м’якоті виходить близько одного кілограму готової продукції. Реалізують її у вигляді борошна, пише seeds.

“Продукцію експортуємо до Євросоюзу. Її широко застосовують у кондитерській справі, випікають хліб, додають у каші або млинці. Висушений гарбуз зберігає чимало бета-каротину та вітамінів. Ми це перевіряли у лабораторії. Також гарбузове борошно додає стравам смаку”, – ділиться Олександр Майстер, очільник компанії, яка займається переробкою гарбузів.

Підприємство у Хмельницькому займається подібним напрямом вже 4 роки. Частину продукції також реалізують в Україні під брендом “Гарбузяка”.

Нагадаємо, Україна дещо зменшила обсяги власного сільськогосподарського експорту до ЄС, але зберегла місце у п’ятірці найбільших експортерів такої продукції до європейських країн. Про це свідчить доповідь Єврокомісії щодо результатів сільськогосподарської торгівлі ЄС в січні-травні 2020 року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.