Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Клімат
  • Україна продовжує роботу в рамках Севільського процесу та долучається до ініціатив Європейської комісії

Україна продовжує роботу в рамках Севільського процесу та долучається до ініціатив Європейської комісії

У ЄС планують переглянути встановлені рівні викидів

1 хв на прочитання22 Березня 2024, 09:13
Європейська комісія Викиди Декарбонізація Європейська комісія Викиди Декарбонізація
Поділитись:

Наразі Європейський Союз став на шлях перегляду положень Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди. Відповідні пропозиції про внесення змін до Директиви ухвалив Європейський Парламент 12 березня, інформує Міндовкілля.

Зокрема, у ЄС планують переглянути встановлені рівні викидів, а отже і висновки найкращих доступних технологій та методів управління. Також передбачено створення нового Інноваційного центру промислової трансформації та викидів (Innovation centre on industrial transformation and emissions (INCITE).

Саме про це йшлося під час семінару, присвяченого питанням еволюції Севільського процесу, який організувала Європейська Комісія спільно з Німецьким агентством з охорони навколишнього середовища.

У фокусі зустрічі:

▪️ обмін досвідом та інформацією про впровадження найкращих доступних технологій та методів управління у країнах-членах Севільського процесу;

▪️ статус, етапи та часові рамки перегляду Директиви 2010/75/ЄС;

▪️ необхідність оновлення висновків НДТМ у цьому контексті;

▪️ основні завдання та функції, які виконуватиме Інноваційний центр промислової трансформації та викидів. 

Зокрема, зазначений центр має об’єднати лідерів індустрії, просуваючи нові технології для підвищення декарбонізації, очищення навколишнього середовища, ефективного використання ресурсів і розвитку економіки замкнутого циклу.

Новий Інноваційний центр допоможе промисловості знайти рішення для контролю забруднення та запровадити трансформаційні технології. Для випробування нових технологій буде передбачена можливість надавати тимчасові відступи від вимог Директиви 2010/75/ЄС.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.