Україна отримала 60 тис. доз комбінованої вакцини від 5 інфекцій

2 хв на прочитання28 Серпня 2024, 12:05
ФОТО: комбінована вакцина для дітей

ПЕНТА-Hib - одна ін'єкція від 5 хвороб для дітей: МОЗ закликає до вакцинації дітей до 1 року.

В Україну доставили 60 тисяч доз комбінованої вакцини, що захищає дітей одразу від п’яти захворювань. Це розповсюджені і небезпечні інфекційні хвороби, уточнили у Міністерстві охорони здоров'я.

Києву передали вакцину ПЕНТА-Hib — комбіновану вакцини для профілактики у дітей першого року життя дифтерії, правця, кашлюка, гепатиту В та гемофільної інфекції типу b (Hib, із цільноклітинним кашлюковим компонентом). Її доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки уряду Японії.

Вакцина буде розподілена між регіонами, наголосили у МОЗ.

“З 1 серпня по всій країні, за рішенням Держкомісії з питань ТЕБ та НС, почався додатковий раунд з вакцинації дітей та ревакцинації дорослих проти дифтерії та правця, який триватиме до кінця року. Медична система забезпечує можливість отримати щеплення як в пунктах щеплень, так і під час виїзних сесій вакцинальних команд медиків до громад. Тому батькам важливо перевіряти вакцинальний статус свій і дітей та в разі пропуску щеплення звернутися до найближчої амбулаторії і скорегувати графік вакцинації”, - прокоментував заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

З початку 2024 року в Україні зареєстрували один випадок дифтерії та вісім випадків правця. Також за сім місяців 2024 року зареєстрували 5 602 випадки захворювання на кашлюк — це у 27 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Протягом 2022 – I кварталу 2024 року було зареєстровано чотири випадки захворювання на дифтерію, тоді як у 2020–2021 рр. не було жодного.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: