Україна і Словаччина створять східноєвропейський енергетичний хаб

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів міжурядові консультації зі словацькими колегами / Урядовий портал

Проект створення східноєвропейського енергетичного хабу базуватиметься на використанні газових сховищ, розбудові інтерконектора та співпраці в атомній індустрії.

Україна і Словаччина домовилися про посилення співпраці у сфері енергетики. Зокрема, розраховують створити східноєвропейський енергетичний хаб. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на брифінгу за результатами других міжурядових консультацій.

"Ми домовилися про створення східноєвропейського енергетичного хабу, який має на меті використання газових сховищ, розбудову інтерконектора "Мукачево" та співпрацю по атомній індустрії. Це посилить не тільки енергетичну безпеку двох наших країн, а й безпеку всього східноєвропейського регіону", - сказав він.

Шмигаль додав, що в енергетичній сфері Україна та Словаччина також реалізують спільний проєкт з модернізації електричного інтерконектора "Мукачево – Вельке Капушани". За його словами, до кінця 2028 року сторони завершать цей проєкт.

"У результаті ми розширимо наші експортно-імпортні можливості та зміцнимо енергетичну безпеку обидвох держав", - підкреслив Шмигаль.

Водночас він зауважив, що Україна вдячна Словаччині за енергетичну підтримку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: