Догори
Дати відгук

Міненерго і японське JICA узгодили пріоритети співпраці для відновлення енергосектору і підготовки до зими

Японська сторона підтвердила готовність надати Україні відповідне обладнання.

1 хв на прочитання24 Липня 2024, 11:51
Міненерго Японське JICA Відновлення Енергосектору Міненерго Японське JICA Відновлення Енергосектору
Поділитись:

Заступник Міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі зі старшим віце-президентом JICA Шохеєм Харою. 

Світлана Гринчук подякувала Японії за допомогу, надану енергетичному сектору України, і наголосила на її особливому значенні у підготовці до наступного опалювального сезону, який, з огляду на втрати енергосистеми внаслідок масованих прицільних ворожих атак рф на об’єкти української енергетичної інфраструктури, буде складним.

Під час зустрічі акцентувалося на необхідності нарощування потужностей розподіленої генерації з метою підвищення енергонезалежності. Японська сторона підтвердила готовність надати Україні відповідне обладнання, зокрема для потреб Харківської області, яка регулярно зазнає ворожих обстрілів і має досить критичну ситуацію з енергопостачанням.

Представники JICA запевнили, що енергосектор – це пріоритетний напрямок для Японії у підтримці України, адже енергетика – це основа функціонування і розвитку економіки країни. Зокрема наголосили на готовності продовжувати постачати в Україну важливе енергообладнання та надавати фінансову підтримку.

Окремої уваги під час зустрічі було приділено забезпеченню фізичного захисту, а також питанням кібербезпеки енергооб’єктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost