Догори
Дати відгук

Ukraine Recovery Conference: стартує робота Міжнародної платформи дій для зеленого відновлення України

Цьогорічний URC2024 проходив під гаслом «Об’єднані в захисті. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом».

3 хв на прочитання15 Червня 2024, 18:00
Ukraine Recovery Conference та результати роботи для України Ukraine Recovery Conference та результати роботи для України
Поділитись:

Уряди, міжнародні організації, фінансові установи, підприємства, регіони, муніципалітети та громадянське суспільство об’єдналися задля зміцнення стійкості України, ідеться у повідомленні Міндовкілля України. Мова йде про Ukraine Recovery Conference для сфери захисту довкілля. 

Так, однією з найважливіших подій для довкіллєвої сфери став старт Міжнародної платформи дій для зеленого відновлення України. Спільну заяву про це підписали ЮНЕП, ОЕСР та ЄЕК ООН. А Федеральне міністерство екології, захисту довкілля, ядерної безпеки та захисту споживачів Німеччини вже заявило про фінансову підтримку платформи у сумі 5 000 000 євро. 

Ця важлива ініціатива міністерки екології, захисту довкілля, ядерної безпеки та захисту споживачів Німеччини Штеффі Лемке стане ефективним механізмом для залучення досвіду та експертного потенціалу провідних країн світу до зеленого відновлення України, а також осередком обміну новітніми напрацюваннями та ідеями. Вона створить всі умови для започаткування та ефективної діяльності нових проєктів у сфері “зеленого” відновлення. 

Міжнародна платформа діятиме за такими ключовими пріоритетами для зеленої відбудови:

▪️Реформи у сфері захисту довкілля: Впровадження нових законодавчих ініціатив, які підтримують екологічну сталість та низьковуглецевий розвиток.

▪️Інституційна підтримка: Зміцнення інституційної спроможності для реалізації зеленої відбудови.

▪️Фінансові механізми: Розробка фінансових інструментів, які сприяють зеленим інвестиціям та мобілізації ресурсів.

▪️Науково обґрунтований підхід: Використання наукових даних та досліджень для прийняття рішень.

▪️Залучення громадськості: Активне залучення громадськості та місцевих спільнот до процесу зеленої відбудови.

За потреби в рамках Платформи можуть бути створені спеціалізовані робочі групи, які зосереджуватимуться на вибраних пріоритетних сферах, таких як відновлення інфраструктури, управління водними ресурсами, запобігання промисловому забрудненню, екологічна безпека, збереження біорізноманіття, відновлювані джерела енергії чи стале сільське господарство, або наскрізні теми такі як зелене фінансування, дотримання екологічних норм, екологічне врядування або оцінка впливу на довкілля. 

Також на панелі “Зелене відновлення та Європейський зелений курс для України: умови для екологічно безпечного відновлення та зростання” на Ukraine Recovery Conference Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, Комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініус Сінкевічюс, колишня Міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віцепрезидент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Марк Боумен та голова правління Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство та довкілля» представник громадянського суспільства Наталія Андрусевич обговорили можливості “зеленої” відбудови у контексті української євроінтеграції. 

Представники команди підтримки відновлення та реформ при Міндовкіллі взяли в участь у заході "Відбудова енергетичної системи України під час та після війни", що відбувся напередодні Конференції з відновлення України у Берліні. Там зокрема, обговорили розбудову кліматично нейтрального та стійкого енергетичного сектору України, роботу над спільною енергетичною стійкістю Європи та інтеграцією України до європейського енергетичного ринку.

На полях URC2024 Міндовкілля спільно з Українським кліматичним офісом провели “Український кліматичний діалог: Розвиток національної політики на шляху до ЄС”, де обговорили з міжнародною спільнотою нову кліматичну політику України. 

Участь у заході взяли колишня Міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, Леннард де Клерк, голова Екокомітету Олег Бондаренко, перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький, заступники Міністра Євгеній Федоренко, Вікторія Киреєва та інші.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Боротьба з шкідниками Мурахи на дачі Народні засоби
Простий метод допоможе позбутися мурах на городі: потрібен всього один простий інгредієнт
1 хв на прочитанняВчора
Генератор енергії Переробка водоростей Нові технології
Науковці винайшли унікальний спосіб перетворення водоростей на генератор енергії
1 хв на прочитанняВчора
Законопроект Контроль Промислового Забруднення Відходи
Рада прийняла за основу законопроект про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Живопліт із гортензій: цікава ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Трійця, яка збігається з Купайлом: як підготуватися до свята, щоб запустити в своєму житті позитивні і яскраві зміни
3 хв на прочитанняВчора
Рослинні хвороби на Закарпатті практично знищили урожай помідор
2 хв на прочитанняВчора
22 червня - Міжнародний день тропічних лісів: збереження легенів планети
3 хв на прочитанняВчора
«Нівелює всі мільярдні вкладення у боротьбу з кліматичною кризою»: екологічний вимір російсько-українського протистояння
1 хв на прочитанняВчора