Догори
Дати відгук

Укорінення троянди з букета: два прості способи

Секрет успішного вкорінення троянди доступний кожному.

1 хв на прочитання15 Березня 2024, 17:14
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Із троянд, отриманих у букеті, можна виростити нові рослини. Вони мають потенціал вкорінитися, якщо правильно оброблені та доглянуті.

Секрет успішного вкорінення троянди простий і доступний кожному. Слід почати зі зрізання верхньої частини квітки за допомогою гострого ножа. Важливо забезпечити наявність живця завдовжки близько 25 см, очистивши його від усього листя. Обробити верхній зріз воском, трохи підстригаючи нижній.

Перший варіант передбачає розчинення 1 чайної ложки меду в 1 л води. Живці поглибити в цей розчин на третину і залишити там протягом 12 годин. Потім їх пересаджують у посудину з водою так, аби половина живця була занурена у воду.

Другий варіант полягає у зануренні живця у воду, після чого слід додати 10 крапель свіжого соку алое. Важливо слідкувати за рівнем води, який має досягати половини довжини живця. Через 10 днів додати до води ще 5-7 крапель соку алое.

Виконуючи ці прості кроки, ви зможете успішно вкорінити будь-яку квітку та насолоджуватися її красою у власному саду чи на вікнах свого будинку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.