Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Угода ВООЗ про боротьбу з пандемією провалилася, але надія на успішний результат ще не втрачена

Угода ВООЗ про боротьбу з пандемією провалилася, але надія на успішний результат ще не втрачена

Дипломати в Женеві сумніваються, що документ, готовий до підписання, дійсно буде готовий до 27 травня.

2 хв на прочитання13 Травня 2024, 07:32
Тедрос Адханом Гебреїсус. Фото з відкритих джерел Тедрос Адханом Гебреїсус. Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Запланована угода Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) про боротьбу з пандемією поки що не змогла досягти прориву. Переговори повинні були завершитися до вечора п'ятниці, щоб мати можливість прийняти договір на щорічній зустрічі ВООЗ наприкінці травня — на початку червня. Однак після двох років переговорів 194 країни-члени ВООЗ так і не змогли узгодити спільний текст. Про це повідомляє Die Zeit.

Угода мала на меті покращити глобальну координацію на випадок пандемії та забезпечити своєчасне постачання всіх країн необхідними захисними матеріалами, ліками та вакцинами у разі пандемії.

Організації, що надають допомогу, і деякі країни-члени побоюються, що договір у його нинішньому вигляді не гарантуватиме забезпечення найбільш уразливих верств населення. У багатших країнах фармацевтична промисловість і критики, які стверджували, що ВООЗ хоче прийняти рішення про локдауни чи обов'язкову вакцинацію в усьому світі під час пандемії, чинили опір. Також сперечалися про те, якою мірою ліки або вакцини повинні бути доступними безкоштовно чи за субсидованими цінами для бідніших країн.

Однак надія на успішний результат до щорічної зустрічі ВООЗ ще не втрачена. Країни хочуть продовжити переговори протягом наступних двох тижнів, про що було сказано нечітко. Та дипломати в Женеві сумніваються, що документ, готовий до підписання, дійсно буде досягнутий до початку зустрічі 27 травня. Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус заявив, що вітає «рішучість, з якою всі країни хочуть продовжити свою роботу та виконати місію, яку вони взяли на себе».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.