Учені вивели сорт гарбуза із смаком ананаса

1 хв на прочитання17 Жовтня 2021, 19:33
Фото: Ogorod.ua

Гарбуз можна довго зберігати.

Мексиканський сорт гарбуза Піпіан має смак ананаса, він лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза. Про це повідомляє gazeta.ua.

Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області.

“Сорт невибагливий, добре росте на пухкій землі. Сію наприкінці квітня на городі на глибину 5 сантиметрів. Перед цим тримаю добу в теплій воді. У ямку кладу по три насінини. Сходи з’являються за тиждень. Залишаю по дві найміцніші рослини в кожній ямці, решту видаляю”, – пояснює колекціонер.

Схема посадки — 90 на 120 см. За сезон на кущі зав’язується до 20 плодів, із кожного отримує 100–200 насінин. Піпіан добре переносить спеку, але повільніше росте.

Нагадаємо, що Україна — на другому місці у світі за вирощуванням гарбузів та кабачків.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: