Догори
Дати відгук

У Запоріжжі на смітник викинули 700 кажанів (відео)

Несамовитий писк тваринок почула волонтерка, яка й врятувала рудих вечірниць. Зараз кажани під опікою фахівців.

1 хв на прочитання29 Грудня 2020, 13:23
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Запоріжжі на мікрорайоні Космос місцева мешканка виявила на смітнику біля багатоповерхівки сотні кажанів, яких хтось запхав у мішки й залишив вмирати на вулиці. Про це на особистій сторінці у Facebook написала волонтерка і зоозахисниця Олеся Кулик.

Мешканка Запоріжжя Ірина увечері 27 грудня поверталася додому разом із сином. Звернула увагу на дивний писк, який лунав зі сміттєвих баків. Коли зазирнула до них, то побачила більше півсотні кажанів, які повільно помирали через переохолодження. 

Жінка мала контакти екоактивісти Олесі Кулик, якій одразу й зателефонувала. Сама ж залишилася чергувати біля сміттєвого бака до приїзду волонтерів. 

«Миші у сміттєвому баку. Звідки? Я припускаю з досвіду, що люди робили ремонт чи прибирання, виявили мишей і, не знаючи, що є волонтери, і ці кажани внесені до Червоної книги, викинули їх у сміттєвий бак», — написала Кулик.

Через кілька годин за допомогою волонтерів і небайдужих перехожих вдалося дістати зі смітника всіх рукокрилих вечірниць, посадити в коробки та доправити у безпечне місце. Там тваринок оглянули, зігріли та нагодували. Всі вони поїдуть у Харків у єдиний в Україні Центр реабілітації рукокрилих.

Волонтери кажуть. що це найбільша партія врятованих кажанів, яка траплялася в Україні. 

Подібна ситуація нещодавно трапилася на Прикарпатті. 1 грудня в Івано-Франківську будівельники, працюючи на даху багатоповерхівки, випадково зруйнували місце зимівлі 250 кажанів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.