Догори
Дати відгук

На Прикарпатті довелося рятувати 250 кажанів (відео)

Їх випадково потривожили будівельники під час ремонту даху багатоповерхівки. Екологи не дали рукокрилим загинути від холоду.

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 12:42
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

1 грудня у місті Івано-Франківськ будівельники, працюючи на даху багатоповерхівки, випадково зруйнували місце зимівлі 250 кажанів. Про це повідомили на Facebook-сторінці Галицького національного природного парку.

Самі впоратися з засиллям рукокрилих чоловіки не змогли, тому викликали на допомогу екологів. Ті зібрали кажанів у коробки та перевезли у Центр реабілітації.  

На жаль, 25 рудих вечірниць загинули, але іншим зоозахисники встигли надати допомогу. Тваринок зважили, напоїли, розприділили по картонних коробках та знайшли місце для зимівлі з відповідною температурою. У таких умовах кажани не загинуть від холоду, але й не прокинуться дочасу й не почнуть проявляти активність. Навесні екологи планують випустити підопічних у природні умови.

Тим часом через кілька днів після інциденту з потривоженою колонією кажанів мешканець Івано-Франківська Олександр Заболотний повідомив, що просто на вулиці міста біля ліхтаря бачив 10 вечірниць, які кружляли та горнулися до світла й тепла. 

Екологи кажуть, що, вочевидь, причиною дивної активності тварин стало те, що лише днями в країні розпочалася метеорологічна зима. До цього часу, попри те, що календарна осінь закінчилася, в природі стояла відносно тепла температура, яка й не дала деяким тваринам впасти у зимовий сон. 

Як ми писали раніше, у Семенівській загальноосвітній школі Чернігівської області учні, замість традиційних шпаківень, майструють прихисток для кажанів.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.