У Японії дельфін-самітник кілька років тероризує відпочивальників префектури Фукуї

1 хв на прочитання07 Вересня 2024, 16:33
ФОТО: ілюстративне

З 2022 року до сьогоднішнього дня внаслідок нападів дельфіна постраждали щонайменше 47 осіб.

Поліція префектури Фукуї в центральній частині Японії повідомила, що з 2022 року до сьогоднішнього дня внаслідок нападів дельфінів постраждали щонайменше 47 людей. Більшість отримали незначні укуси рук. Але кілька постраждалих потрапили до лікарні з переломами кісток чи ранами, які потребують накладання швів. Розповідає видання The New York Times.

За словами директора океанаріум Етідзен у Фукуї Реіті Мацубари, який проаналізував фото та відео нападів дельфінів на людей, на більшості записів зафіксовано одну і ту ж тварину. Судячи з усього, це самотній самець афаліни, який відбився від зграї і в сезон спарювання атакує людей, що купаються.

Експерти кажуть, під час шлюбного сезону дельфіни стають дикими і здатні завдати серйозної шкоди людям, які намагаються торкнутися до них. Шестеро людей були поранені внаслідок нападів минулого року. А один турист отримав перелом ребер. Дитині, яку атакував дельфін цьогоріч, наклали 20 швів на палець.

Агресія дельфіна може бути пов'язана з "сексуальною фрустрацією" через самотність, гормональними коливаннями чи бажанням домінувати. Крім того, дельфін міг стати агресивним, якщо його "виключили" з групи собі подібних, або якщо він зазнав травми від людей у минулому.

Влада регіону закликала відпочивальників і туристів не наближатися до дельфінів і не чіпати їх. Крім того, пляжі позначили таким чином, щоб люди не запливали у глибоку воду, де зростає ймовірність зустрічі з дельфіном-розбишакою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: