Догори
Дати відгук

У сигарети для смаку додають сечовину: 10 фактів про шкідливість куріння

Цигарка може зістарити на десятки років і навіть спровокувати сліпоту

3 хв на прочитання19 Листопада 2020, 13:46
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

Попри те, що шкідливість куріння вже давно доведена медициною. цигарки залишаються найпопулярнішим товаром на планеті. Лише за одну хвилину продають 10 мільйонів штук сигарет. Сигарет, в яких для смакового ефекту виробники додають тваринну сечовину.

У міжнародний день відмови від куріння GreenPost зібрав 10 фактів про шкоду цигарок для здоров'я людини.

Факт перший. Залежність від тютюну, яка потребує допомоги медичного фахівця, настає вже після четвертої викуреної цигарки. При цьому немає значення, вживає людина так звані “легкі” сигарети чи їх електронні аналоги. 

Факт другий. У кожній сигареті міститься близько 70 хімічних речовин-канцерогенів, які провокують рак. Але це лише верхівка айсбергу. З кожною скуреною цигаркою в організм курця потрапляють миш’як, формальдегід, свинець, ціанід водню, оксид азоту, оксид вуглецю, аміак та навіть  полоній-210. Усього - близько 3,5 тис. шкідливих хімічних речовин і сполук. 

Факт третій. Тютюн - головна причина раптової смерті. Він випереджає алкогольні та наркотичні отруєння й автомобільні аварії на дорогах.

Факт четвертий. Курці живуть на 14 років менше, ніж люди, які ніколи не брали сигарету до рота й не були пасивними курцями. 

Факт п'ятий. Виробники часто в сигарети додають какао і цукор, що дуже небезпечно для курців, які хворіють на діабет.

Факт шостий. Залежність від куріння розвивається, так само як і від алкоголю. Термін “куріння” з’явився лише в кінці 17-го століття. До цього цю шкідливу звичку називали “сухе пияцтво”.

Факт сьомий. Трав’яні сигарети не є безпечною альтернативою та становлять серйозну загрозу для здоров’я, адже виділяють чадний газ і смолу.

Факт восьмий. Нікотин згубно впливає на жіночу красу. Шкіра швидше старіє та стає сіруватого кольору, тускніє волосся, жовтіють зуби та з’являється неприємний запах з рота й від волосся.

Факт дев'ятий. Кинути курити самостійно, без професійної допомоги, змогли менше ніж 7 відсотків людей, які намагалися це зробити. Усім іншим знадобилася допомога медиків і психотерапевтичні практики. 

Факт десятий. Цигарка може довести людину до втрати зору й повної сліпоти. Курці більше ризикують отримати катаракту та дегенерацію сітківки. Вони значно більше ризикують розвинути деменцію та хворобу Альцгеймера в літньому віці, ніж не-курці чи ті, що покинули куріння.

Як ми писали для наших читачів раніше, курці кальяну поширюють  мікробів з усіма, з ким розкурюють його, особливо, коли смачно видихають кальянний дим у повітря. Зараз кальяни - ідеальний спосіб передачі COVID-19. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.