Догори
Дати відгук

У столиці вагітні годинами стоять під пологовим у черзі, у дощ і вітер (фото)

2 хв на прочитання04 Жовтня 2020, 20:38
Фото з Фейсбуку А.Ром Фото з Фейсбуку А.Ром
Поділитись:

Вагітні жінки годинами змушені стояти на вулиці для того, щоб підписати обмінну карту у пологовий будинок.  В будь-яку погоду, разом з чоловіками і дітьми,  на 9 місяці вагітності.

Така ситуація виникла стосовно породіль і  Київській міський пологовий будинок №2. 

"Київській міський пологовий будинок ✓2- лікарня доброзичлива до дитини. Вона настільки доброзичлива, що вагітні на 9 місяці вагітності із дітьми, для того щоб підписати обмінну карту стоять на вулиці більше години. Сісти перепочити не можна, відійти також, бо потрібно дослухатися до працівника закладу, яка дуже тихо запрошує наступну людину, яка записалася не по телефону, ні по інтернету, а тут, на рецепції по факту", - ідеться у дописі Анни Ром у Фейсбук .

За словами дописувачки, це перш за все неповага до жінок.

" Ні стільців, ні лавочок. Про електронну чергу я взагалі мовчу. І так це ще не зима та не іде дощ. Але і такий досвід у мене був коли я стояла у черзі під дощем за направленням до жіночої консультації іще весною", - говорить Анна.

Анна пише, що зробила допис на   сторінці пологового,  і почула у відповідь, що була гарна погода, коронавірус, і співробітники  нічого зробити не можуть.

Як видно з відповіді співробітників Київського міського пологового будинку №2, таким чином у будинку "створюють умови для дотримання соціальної дистанції як вимоги в період карантину в "помаранчевій" зоні".

У коментарях під постом Анни Ром жінки погоджуються, що можна ж зробити електронну чергу чи винести стільці для матусь із животиками.  

Відомо, скільки коштують безкоштовні пологи в Україні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.