Догори
Дати відгук

У США не щепленого проти COVID-19 студента не допустили до онлайн-заняття

Студент сказав, що, якщо йому дадуть вибір вакцинуватись або змінити університет, вибере останнє.

4 хв на прочитання09 Вересня 2021, 11:37
Онлайн-заняття Онлайн-заняття
Поділитись:

Логан Холлар, 22-річний студент Ратгерського університету (державний дослідницький університет США, найбільший вищий навчальний заклад штату), каже, що йому заборонили відвідувати онлайн-курси, оскільки він не щеплений. Про це розповідає Daily Mail.

Холлар здобуває ступінь бакалавра психології. Він вирішив завершити навчання цього року, відвідуючи онлайн-курси зі свого дому в Сендістоні (штат Нью-Джерсі), замість того, щоб їхати до кампусу в Нью-Брансвіку за 70 миль.

Логан Холлар

На початку цього року Ратгерс став першим великим університетом у США, який зобов’язав студентів і викладачів вакцинуватися для доступу до кампуса. Політика навчального закладу дає змогу відмовитися від вакцинації з медичних або релігійних причин. Студентам, які навчалися за однією з дистанційних онлайн-програм, також не потрібно було надавати докази вакцинації.

Однак Холлар не є частиною жодної з цих програм. Він зарахований до бакалаврської програми, яка вимагає вакцинації студентів. Студент стверджує, що в університеті його запевнили, що докази вакцинації не знадобляться, якщо він зареєструється на всі онлайн-заняття.

«Я не належу до вікової групи ризику. Я здоровий і працюю. Я не вважаю COVID страшним. Якщо хтось хоче зробити щеплення, гаразд, але не думаю, що його слід примушувати», — говорить Холлар.

Студент говорить, що, прочитавши березневі розпорядження університетської адміністрації, вирішив, що, оскільки він не планує повернутися до кампусу, бо всі його заняття будуть дистанційними, то щеплення не робитиме.

У системі Холлар пройшов необхідне онлайн-опитування щодо вакцини проти коронавірусу. Одне з питань запропонувало йому поставити прапорець, що вказує на те, що вимога щодо вакцинації його не стосується, оскільки він буде вчитися вдома — чи принаймні так йому здавалося.

«Після подання опитування я не отримав жодного спливаючого вікна про те, що мені все ще потрібна вакцина — як я бачив раніше — а оскільки я був в Інтернеті, і в опитуванні було сказано, що все готово, я припустив, що електронні листи у моїй поштовій скриньці стосуються (вакцинованих) студентів. Виявилося, що це не так», — говорить Холлар.

27 серпня Холлар увійшов на свій онлайн-портал, щоб оплатити навчання. На свій подив, він виявив, що заблокований.

Зателефонувавши на гарячу лінію, студент почув, що йому потрібно зробити щеплення, аби відвідувати заняття, навіть якщо вони були віддалені.

Відтоді Холлар намагався з’ясувати в університеті, чому йому потрібно зробити щеплення, навіть якщо він не мав наміру потрапити до кампусу.

Представник університету запропонував Холлару офіційно подати запит на звільнення від вакцини. Після подання запиту на його відновлення знадобиться від двох до чотирьох тижнів. Тобто у кращому разі Холлару доведеться пропустити щонайменше три тижні занять, які розпочалися 1 вересня.

Однак студент говорить, що адміністрація вирішила не дозволяти відмовлятися від вакцинації тим, хто зробив це після 23 серпня, «хоча мені сказали, що я можу без проблем це зробити 27 числа».

Кейт Вільямс, вітчим Холлара, сказав, що він «онімів», коли йому розповіли про те, що сталося.

«Я вірю в науку, я вірю у вакцини, але я абсолютно переконаний, що COVID-19 і його штами не проходять через комп’ютерні монітори під час відвідування онлайн-класів»,
— Вільямс.

Речник університету говорить, що таким студентам, як Холлар, які подали заявку на звільнення, потрібно почекати до місяця, щоб відновити доступ до своїх рахунків.

Холлар сказав, що, якщо йому дадуть вибір вакцинуватись або змінити університет, вибере останнє, оскільки університет просуває вакцину сильніше, ніж його лікар.

До слова, CDC більше не вважає, що вакцинація є формою отримання імунітету.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.