Догори
Дати відгук

У США автівки заправлятимуть «молоком»

Таким чином можна буде зменшити кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.

1 хв на прочитання17 Червня 2023, 11:24
Поділитись:

Мічиганська асоціація виробників молока [ММРА] повідомила про угоду з Dairy Distiller — канадським виробником молочного спирту Vodkow. Завод планують відкрити у 2025 році, інвестори вже вклали $41 млн. Щороку він зможе виробляти до 2,2 млн галонів етанолового спирту з премеату молока — побічного продукту ультрафільтрації молока. Про це йдеться в «Огляді іноземних ЗМІ» на офіційному сайті Мінагрополітики.

Премеат молока містить такий різновид цукру, як лактоза. Можна додати до цього цукру дріжджі й отримувати спирт. Тепер цей спирт ітиме не лише на виробництво горілки, а й на паливо для автомобілів.

Таким чином можна буде зменшити кількість викидів СО2 в атмосферу. Річ у тім, що під час згорання етанолу до атмосфери потрапляє рівно стільки ж СО2, скільки потрібно було на формування продукту, з якого цей етанол виділили. Тобто рослини споживають СО2, корови споживають рослини і дають молоко, з молока робиться етанол і спалюється в двигуні авто — на виході буде виділено таку ж кількість етанолу, яку спожили рослини. Однак є й недоліки — етанолове паливо на 34 % менш енергоефективне, аніж бензин. Тому його доводиться використовувати більшими обʼємами, що підвищить витрати на заправку автомобіля.

Також ми розповідали, як визначити, що вуглекислого газу забагато: радить лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.