Їжте у спекотний день: поліська холодна юшка з грибами, рибою та квасолею

1 хв на прочитання22 Червня 2023, 18:18

Подається холодною

Інгредієнти

гриби лісові сушені

50 г.

квасоля

100 г.

консерва рибна

1 шт.

цибулина ріпчаста

1 шт.

морквина

1 шт.

 

Розраховано на 5 порцій

Юшка холодна з квасолею, грибами і рибою (бабусин рецепт). У поліському селі на Житомирщині, звідки походить мій рід, готують унікальну страву, яка заслуговує на увагу. Дивне поєднання продуктів не таке вже й дивне, якщо проаналізувати склад. Абсолютно пісна страва включає в себе білки, жири, вуглеводи. Насичує, проте містить мінімум калорій. Гарно виглядає і добре смакує.

Інгредієнти:

Гриби сушені (білі)-50 гр.

Порядок приготування:

1. На ніч заливаємо холодною водою сушені гриби та квасолю

2. У каструлю з водою кладемо попередньо намочену квасолю

2. В окремій каструлі доводимо до кипіння замочені гриби, промиваємо в холодній воді і додаємо до квасолі

3. Моркву і цибулю чистимо і кладемо варитися цілими (для навару)

4. Варимо поки квасоля і гриби будуть готові

5. З консерви зливаємо рідину і додаємо до юшки лише шматочки риби

6. Кидаємо сіль, лавровий лист, перець. Доводимо до кипіння, виключаємо плиту і накриваємо кришкою до охолодження.

7. Подається холодною, щоб в тарілці був шматочок риби, грибочки і квасоля. Зазвичай цибуля і морква не подається

Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: