Догори
Дати відгук

У розпал шахтарського страйку урядовці відзвітували про ліквідацію заборгованості гірникам

У розпал шахтарського страйку урядовці відзвітували про ліквідацію заборгованості гірникам

1 хв на прочитання09 Вересня 2020, 16:46
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Поки у Кривому Розі сьомий день гірники страйкують та вимагають свої зарплати, Міністерство енергетики України відзвітувало про повну ліквідацію заборгованості перед шахтарями. Результати оприлюднили на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.   

 “Припинено ганебну практику, коли держава мала борги по зарплаті перед представниками державних шахт. Визначено пріоритетність використання українського вугілля, в результаті чого шахтарі повернулися до роботи”, - сказано у повідомленні. 

Крім цього, у профільному міністерстві зарахували до своїх здобутків за 6 місяців підписання меморандуму з виробниками “зеленої” енергії, відкриття ринку природного газу, ефективну підготовку до опалювального сезону та формування прозорої та ефективної моделі роботи ринку електроенергії.

У свою чергу GreenPost і надалі спілкуватиметься із представниками енергетичної галузі та експертами, аби інформувати своїх читачів про реальний стан справ в державі.

Відомо, очільник Уряду Денис Шмигаль доручив розібратися з криворізькими шахтарями-протестувальниками.

Як ми вже писали раніше, в Кривому Розі вже 6 діб під землею живуть 400 гірників Гірники шахти "Батьківщина" (Криворізького залізорудного комбінату). Так вони протестують та намагаються привернути увагу влади до низьких зарплат, самоуправства місцевого начальства і нікчемних умов праці.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.