Догори
Дати відгук

У Росії пропонують новий дивний спосіб боротьби з COVID-19

Ковід може перемогти герпес — стверджує лікар

1 хв на прочитання02 Листопада 2020, 15:58
Поділитись:

Коронавірус останнім часом став поширюватися дуже швидко — у світі вже зареєстрували понад 46 мільйонів випадків зараження. Але уникнути зараження можна. Про це заявив відомий російський лікар-імунолог Владислав Жемчугов. Повідомляє "Главред".

"Відомий факт, що наші "звичні" віруси, такі як цитомегаловірус, герпес, в якийсь момент викликають збільшення вироблення інтерферонів, тобто природних факторів захисту. Це може стати навіть захистом від зовнішніх нових вірусів, в тому числі від коронавірусу і грипу. Або якась легка застуда може захистити людину від коронавірусу. Такий варіант не виключений", - сказав Жемчугов 

За словами лікаря, деякі віруси змушують організм активніше виробляти інтерферони — природний імунний фактор. Але ефективність такого методу можна дізнатися тільки шляхом зараження людей "звичними" вірусами, а потім ковід. Хоча імунолог заявив, що в РФ таке забороняє робити законодавство навіть при згоді учасників експерименту, але у північних сусідів досить часто забувають про закони. Тому не виключено, що такі дослідження будуть проводити.

Нагадаємо, лікар розповів, про три варіанти поширення COVID-19: чи знищить українців вірус.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.