Догори
Дати відгук

У Росії почалося широке поширення збудника чуми

Бактеріологічні та біологічні дослідження матеріалів тривають.

1 хв на прочитання11 Серпня 2020, 14:15
Поділитись:

Широке поширення збудника чуми виявлено на території Овюрського і Монгун-Тайгінського районів Туви загальною площею 340,1 квадратних кілометрів, повідомляє російські видання  vz.ru з посиланням на  прес-службу регіонального відділення Росспоживнагляду.

Так, у Монгун-Тайгінському районі епізоотія чуми зареєстрована на площі 55,5 квадратних кілометрів, де знаходяться вісім чабанських стоянок. У цій місцевості проживає   51 особа, в тому числі 16 дітей.

Навколо селища Хандагайті Овюрського району, де проживає близько трьох тисяч чоловік, була проведена термінова бар'єрна дезінсекція 4 тис. гектарів. Бактеріологічні та біологічні дослідження матеріалів тривають.

Як відомо, 7 серпня стало відомо, що у місті Баотоу у Китаї чоловік помер від кишкової чуми. У Китаї, окрім кишкової чуми, лютує ще й бубонна. Днями у місті Баян-Нур в АО Внутрішня Монголія (КНР) на небезпечну недугу захворів скотар. 

Станом на 2 серпня  у  монгольській провінції Баян-Улгий зафіксували два випадки смерті від бубонної чуми.

Як писав GreenPost раніше, на півдні України був великий природний осередок чуми – степи Одещини, Херсонщини, Миколаївщини. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.