Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • У російських військових узагалі магічні уявлення про дію артилерійських боєприпасів — бойовик «ЛНР»

У російських військових узагалі магічні уявлення про дію артилерійських боєприпасів — бойовик «ЛНР»

Після обстрілу вибирається з укриттів і встає до кулеметів злегка підглухла, але боєздатна і зла українська піхота.

3 хв на прочитання10 Червня 2022, 00:46
Поділитись:

У ХХІ ст. і наступ, і оборона будуються навколо артилерії — гармат, мінометів і РСЗВ. І здатність проривати оборону противника артилерією в наступі складається з двох найважливіших здатностей: супроводжувати вогнем піхоту у тісній взаємодії з цією піхотою «в реальному часі» та вести повноцінну артрозвідку і контрбатарейну боротьбу як до початку прориву, так і в процесі. Про те, як на практиці це реалізують ЗС РФ та ОРДЛО, розповів  відомий російський блогер Андрій Морозов («Мурз»), який воює у складі «народної міліції ЛНР» у званні сержанта.

Він розповідає, що на початковому етапі «операції» супровід піхоти вогнем не тільки мінометних батарей, що штатно перебувають у піхотних батальйонах, а й вогнем артилерії було для російської армії чимось із галузі наукової фантастики.

«Ну тобто ось реально досвід Другої Світової, спочатку німецький, а потім уже й наш, коли артилерист із рацією або йде в бойових порядках піхоти, або сучасна його версія, коли він стоїть за плечем коптерника, апарат якого висить над полем бою, він виявився нафіг не потрібен. Чому? А тому що… ви реально здивуєтеся відповіді на це питання. А тому що НАВІЩО? Мовляв, навіщо нам займатися хернею? Ми укріп розорали? Розорали! Подивіться, який луна-парк! Тим самим уславленим «залповим вогнем», так. Ну і нахрін нам ще морочитися? Хай піхота йде, штурмує. Той факт, що 152-мм снаряд може реально зруйнувати навіть простий капітально збудований ДЗОП/НП тільки дуже близьким або прямим влучанням, нікого не цікавив.

У російських військових узагалі цілком магічні уявлення про дію артилерійських боєприпасів»,
— розповідає «Мурз».

Бойовик пояснює, що ефективність РСЗВ щодо укріплень — навіть не рахуючи бетонованих дотів та підземних укриттів, а за звичайними дерево-земляними, просто побудованими як треба — просто ніяка.

«БМ-21 не для цього. Так, картинка в момент пострілу — розкішна. Картинка влучення — чудова. КАБУМ-КАБУМ-КАБУМ-КАБУМ! І? З бліндажів, «лисячих нір» та інших укриттів вибирається і встає до кулеметів злегка підглухла, але боєздатна ворожа піхота. Боєздатна та зла. І радіофікована, до речі. Тобто, навіть якщо їхній піхоті порвали провідний зв'язок цими «Градами», вона все одно чудово викличе на атакуючих всю міць своєї артилерії. І, коли за командою «Йдіть, там нікого немає!» наша піхота туди піде, спочатку на поле перед ворожими позиціями прилетить пара пакетів «Градів», а потім почнуть працювати міномети. І «Гради» благополучно вислизнуть від «відповіді», і міномети ніхто не придушить як слід, вони відпрацюють, потім розрахунки зникаються, а потім перетягнуть труби на нові позиції», — нарікає «Мурз».

Нагадаємо, ЗСУ працюють швидко і точно, а російська артилерія «вирішила воювати статистикою»: війна очима бойовика «ЛНР».

Також у «ДНР» брешуть, рапортуючи про бої за Слов’янськ — Гіркін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023