Догори
Дати відгук

У Рівному хочуть «добровільно-примусово» вакцинувати бюджетників

Авторові ідеї загрожує п’ять років позбавлення волі

2 хв на прочитання19 Червня 2021, 15:54
У Рівному хочуть «добровільно-примусово» вакцинувати бюджетників У Рівному хочуть «добровільно-примусово» вакцинувати бюджетників
Поділитись:

Заступник міського голови м. Рівне, член громадської ради при МОЗ України Юрій Поліщук озвучив у соцмережі Фейсбук вимогу: до кінця літа кожен освітянин, кожен соціальний працівник та кожен медик повинні бути вакциновані проти COVID-19.

«Жодних преференцій у вигляді премій, заохочень тощо тим, хто свідомо ігнорує вакцинацію. По посадовцям, які її саботують будуть прийматись відповідні організаційні висновки. Це моя принципова позиція», — написав чиновник.

У коментарях до свого допису Юрій Поліщук запевнив, що, хоча примусова вакцинація не передбачена законодавством, такі дії не можуть розцінюватись як тиск і перевищення службових повноважень.

«Ні, ми не будемо примушувати працівників вакцинуватись. Але ніхто не може змусити мене преміювати тих працівників, які свідомо відмовляються від вакцинації», — відповів він на таке звинувачення.

Багато коментаторів нагадували заступнику міського голови, що премія — це не преференція, що працівників преміюють виключно за роботу, і чиновник не може приймати рішення про преміювання працівників, керуючись своїми симпатіями чи антипатіями, тим більше йдеться про бюджетників, а не про його приватну фірму. Проте Юрій Поліщук упевнений, що часу на пошук інших способів мотивації та демотивації нема, тому це єдиний спосіб подолати пандемію та вийти з карантину.

Відомий правозахисник Олександр Гуміров розцінив такий заклик як спробу провести в місті сегрегацію працівників освіти, медицини та соціальної сфери.

«Він уявив себе феодалом, а жителів міста — кріпаками, і чомусь раптом вирішив, що може наплювати на гарантовані Конституцією трудові та соціальні права людей. Цей персонаж публічно оголосив дискримінацію щодо тих, хто відмовляється робити щеплення від ковіду.

Ми не маємо права дозволити відбутися цієї сегрегації. Сьогодні вони хочуть позбавляти премій і звільняти, завтра введуть концтабору і газові камери»,написав юрист у соцмережі Фейсбук, додавши фото своєї заяви в поліцію і закликавши використовувати їй як методичку, щоб подавайте заяви в поліцію «на кожен випадок ковідо-сегрегації, який став вам відомим».

За ст. 161 ч. 2 Кримінального кодексу України Юрієві Поліщуку загрожує до 5 років позбавлення волі або штраф до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також ми розповідали, що карантин закінчився, і ми не знаємо, чи був він законним — суд.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Смачний десерт Шоколадна ковбаса Рецепт приготування
Десерт зі смаком дитинства: як приготувати шоколадну ковбасу
1 хв на прочитання17 хвилин тому
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитаннягодина тому
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання2 години тому
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання3 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання4 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання6 годин тому