Догори
Дати відгук

У рейтингу щастя Україна обігнала Чад і ДР Конго

1 хв на прочитання19 Серпня 2020, 12:04
Image by Free-Photos from Pixabay Image by Free-Photos from Pixabay
Поділитись:

Україна посіла 123 місце в оновленому світовому рейтингу щастя (World Happiness Report-2020) і знову опинилась поміж таких країн як Мозамбік, Кенія, Намібія, Ліберія, Палестина та Уганда.

Однак варто зауважити, що 123 місце – прогрес для нашої країни, яка ще минулого року була на 10 сходинок нижче – на 133 місці. Тепер же Україна відчула себе дещо щасливішою за такі країни, як Чад і Конго, які минулоріч були вище за нас у рейтингу.

Очолюють рейтинг традиційно європейські країни з високим рівнем життя – Фінляндія, Данія та Швейцарія. У першій десятці взагалі є лише одна неєвропейська країна.

Повне дослідження знаходиться тут.

World Happiness Report – дослідження рівня щастя у країнах світу, яке проводиться щороку під егідою ООН, починаючи з 2012 року. Напередодні, у 2011 році, ООН закликала світові уряди використовувати це дослідження в якості орієнтиру у власній політиці і взагалі дбати про рівень щастя у своїх країнах.

Для оцінки рівня щастя у країні використовують 6 критеріїв: ВВП на душу населення, соціальна підтримка, очікувана тривалість життя, свобода громадян у прийнятті рішень, щедрість у суспільстві (вимірюється, зокрема, рівнем благодійності) та ставлення до корупції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.