У рамках Європейського тижня спорту з 20 по 29 вересня у семи містах України проходять фізкультурно-оздоровчі заходи

1 хв на прочитання5 годин тому
Європейський тиждень спорту

Заходи проводять у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Полтаві, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому. 

21 вересня на Контрактовій площі в Києві урочисто відкрили Європейський тиждень спорту. У заході взяли участь Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний, президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, а також представники дипломатичних місій, зокрема представники Посольства Франції в Україні. Про це повідомляють у пресрелізі Мінмолодьспорту. 

Європейський тиждень спорту — це ініціатива Європейської комісії, спрямована на популяризацію фізичної активності та здорового способу життя. Захід проходить щороку в останній тиждень вересня і охоплює всі країни Європи. З 2018 року Україна також бере участь у цій європейській ініціативі.

Організаторами заходів в Україні виступили Міністерство молоді та спорту України та Державна установа "Спорт для всіх", за підтримки програми Президента України "Активні Парки", Європейської комісії, ініціативи #BeActive та НОК України.  

У рамках Європейського тижня спорту з 20 по 29 вересня на локаціях у семи містах України проходять фізкультурно-оздоровчі заходи. 

Заходи проводять у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Полтаві, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому. 

Цього року на майданчиках представлені як олімпійські, так і неолімпійські види спорту. Зокрема, легка атлетика, дзюдо, баскетбол, регбі, веслування на байдарках, карате, змішані єдиноборства та багато інших.

Європейський тиждень спорту має на меті залучити більше людей до регулярної фізичної активності та мотивувати людей займатися спортом протягом усього року.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: