У працівників продуктових магазинів високий рівень безсимптомного коронавіруса

1 хв на прочитання30 Жовтня 2020, 14:14

Троє з чотирьох, хто мав позитивний результат (76%), не мали ніяких симптомів

Співробітники продуктових магазинів, ймовірно, будуть піддаватися підвищеному ризику зараження COVID-19, причому ті, хто працює з клієнтами, в 5 разів частіше отримують позитивний результат тесту, ніж їх колеги. 

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі Occupational & Environmental Medicine.

Кожен п'ятий (21 з 104) працівник продуктового магазину, який брав участь у дослідженні, дав позитивний результат на SARS-CoV-2.   Це було значно вище, ніж поширеність інфекції серед місцевого населення в той час: 0,9-1,3%.

Троє з чотирьох, хто мав позитивний результат (76%), не мали ніяких симптомів. Більшість дослідженних  (91%) мали відношення до клієнта в порівнянні з 59% тих, хто отримав негативний результат.

До слова, стало відомо про існування симптомів коронавіруса, які зберігаються понад півроку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: